KERTÉSZETI HOLDNAPTÁR 8. hét

KERTÉSZETI HOLDNAPTÁR 8. hét

KERTÉSZETI HOLDNAPTÁR (2024.02.19 – 02.25.)

Magasan jár még a hold az égen, de hét elejétől megkezdi leszálló pályáját. A nedvek erős intenzítással lefelé áramlanak, mert a hold napról napra egyre teljesebb, fényesebb arcát mutatja felénk. Szombaton 13:30-kor a Szűz jegyben és Oroszlán csillagképben teljesedik ki a hold.

HÉTFŐ-KEDD-SZERDA A hold a RÁK jegyben halad és LEVÉL napokat hoz magával. Lehetőségünk van levélzöldségek vetésére. Akinek már van előkészített magaságyása vetheti bele a tépősaláta, spenót és leveleskel magokat. Ugyanezt bent is meg lehet tenni, eljött a csíraszezon. Csíráztatós időszak kezdődik az évkörön a hold még magasan jár és növő fázisban van ezzel nagy erőkkel segíti a magokat erejük teljében kikelni. Konyhában is együnk csírákat és friss salátákat, zöldség leveseket. A héten hízik a hold bánjunk óvatosan a kalóriákkal, és igyunk sok folyadékot. A háztartásban is most van ideje a vizes munkánknak, kedvez az ablakpucolásra és nagy mosást is a hét elejére időzíthetjük. Saját magunkat is vízzel kényesztessük, jöhetnek a hidratáló krémek és finom masszázsok.

CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK A hold az OROSZLÁN jegyben halad és TERMÉS napokkal örvendetett meg minket. A nagyon gyorsan berobbant meleg elindította a fákat, gyorsítani kell a fák körüli feladatokon, így ha tehetjük egész hétvégéig a gyümölcsfákat tegyük fókuszba, zöldséget vetni később is ráér. Metszünk és lemosó permetezzünk.  Lemosó permetnek sokfélét használhatunk. A rézkészítményeket virágzáskor már nem szabad használni, pláne nem lemosó dózisban! Így figyeljünk fáink fenológiai fázisaira, nagyon korán jön idén a gyümölcsfák virágzása a februári meleg miatt. A réz, kén és olajos készítményeken túl, használhatunk narancsolajos készítményeket is. Ha belefér az időnkbe ásóvillázhatunk is, készítsük elő az ágyásainkat. Tüzes napokon érdemes sütni-főzni, vasalni és ételeinknél is jöhetnek az oroszlános ételek, fűszeres húsok és gyümölcsök. A fehérjedús ételek könnyen emészthetőek ezeken a napon. A hajvágáshoz is ideális napok érkeznek és egy jó talpmasszázs nagy áldás lehet ezekben a napokban.

SZOMBAT-VASÁRNAP-HÉTFŐ A hold a SZŰZ jegyben halad és GYÖKÉR napokat hoz magával. Föld alatti károsítók elleni védekezésre és átültetésre alkalmas napok érkeznek Folytathatjuk a metszést és faápolási munkákat, valamint a lemosó permetezéseket. Végezzünk tápanyagutánpótlást, ahol szükséges. Gyökérzöldségek jöhetnek most elő a konyhában és most van ideje a lakás csinosítgatásának is. Hangoljuk otthonunkat is a tavaszra. Testünket ezeken a napokon nyújtsuk meg lazítsuk el egy gyengéd jógával vagy átmozgató tornával.

Áldott áramlást kívánok a hold erejével!

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*