KERTÉSZETI HOLDNAPTÁR 44. hét

KERTÉSZETI HOLDNAPTÁR 44. hét

A szombati telihold után fogyó holdba érkeztünk, a hold viszont magasan járja égi útját. Ezzel ismét felfelé hozza az energiákat, de már csendesen fogyó intenzítással. Ezt mutatja a táj is. Tőr előre az ősz. Az idő bár enyhe, jó sok csapadékot kaptunk a bomlási folyamatok beindultak a természetben. Lehet folytatni a betakarítást és a kert télre való felkészítését.

KEDD-SZERDA A hold az IKREK állatövi jegyen halad át VIRÁG napok érkeznek. Itt az ideje a föld feletti károsítók gyérítésének. Meszeljük a fákat, tegyünk fel hernyófogő öveket, és gyűjtsük össze a poloskákat. Érdemes ültetni krizantémot, csarabot és árvácskát, hagy pompázzon a kertünk összel is.

CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK A hold a RÁK állatövi jegyen haladva LEVÉL napokat hoz. Még itt az utolsó utáni pillanat levélzöldségek vetésére. Annyira enyhe az idő, hogy ha hidegebbre is fordul egy fátyolfóliás takarással szép téli szüretet érhetünk el. Tápanyag utánpótlására is kiváló ez az időszak. Kiürült ágyásainkat felkészíthetjük a télre. Hullik már a levél, alakul a téli takarója a kertnek, hordjuk rá az avart a fagyérzékeny növényeinkre.

SZOMBAT-VASÁRNAP-HÉTFŐ A hold az OROSZLÁN állatövi jegyben halad TERMÉS napokat hozva. Tovább haladhat a késő őszi szüret és befőzésre is alkalmas napok jönnek. Lehetőségünk van ásni, ásóvillázni is.

Jó kertészkedést!

 

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*