Az Újhold rózsaszín bimbózása

Az Újhold rózsaszín bimbózása

Az Újhold rózsaszín bimbózása

2024.04.08 20:20 perckor a Nap és a Hold együttállásban lesz az Égen, ismét elérkezünk egy új holdhónaphoz. Ezzel az égi tánccal megkezdjük a negyedik teljes holdhónapot a téli napfordulótól számítva. Ezt az időszakot és ennek a holdhónapnak a teliholdját szokás Rózsaszín holdnak vagy Bimbózó holdnak is nevezni. A napúton benne járunk Vízistennő időszakában, és áprilissal megkezdődőtt az éves holdciklusnak a Vérnővér időszaka is, melyekről ITT írtam nektek.

Mi történik az Égen?
Az Újhold a Kos jegyben érkezik el kitörő, tüzes, akarattal teli, friss energiákat hozva erre a holdciklusra, megmutatva, hogy bizony itt az ideje a cselekvéseknek. A Kos szarva áttöri a bennünk lévő gátakat, hogy az égi Eridanus folyójában szabadon áramolhasson a Halak csillagképből érkező halacska. Érdemes ezzel a hatos házas újholddal ránéznünk arra, hogy az életünkben milyen területen szükséges még rendet raknunk, milyen életterületen lenne érdemes “megjavítani” magunkat és az életünket. A kérdésre adott válasz rejtheti még a gátat, ami életünk folyójának útját megakadályozza.
Lehetőségünk van ezzel a holdciklussal letörni ezt a gátat, a Nap terébe besugárzó Kemence csillagkép erejével átperzselni magunkat ezen a gáton, hogy meginduljunk a Halakkal felfelé a folyón a belső egységesítésünk és fényünk irányába.
Hogyan lehetséges mindez? Az ötös házas Mars-Szaturnusz együttállás mutatja: itt az idő és az erő az örömteli, kreatív, önazonos alkotásra emelkedve a hetes házas uránuszi és jupiteri egyesülő energiákkal. Mindezt valamilyen zseniálisan megújuló módon a kapcsolatainkon és a külvilágon keresztül megtapasztalva. Szóval irány kifelé! A szeretteinkkel örömben lenni, alkotni, élvezni a tavaszt, együtt kertészkedni, barátokkal grillpartizni és bulizni. Ez most jóval többet jelent annál, mint elsőnek látszik. Hajlandóak vagyunk leszállni a Krisztusi keresztről és örömben élni? Letörni a gátakat és bátran élvezni az életet? Ne gondoljatok nagy dolgokra egy fél órás tavaszi séta, egy gyorsan kitalált randi ebéd, spontán baráti-vértestvéri találkozók, nagy nevetésekkel átszőtt könnyed együttlétek is bőven elegendőek lehetnek ebben a holdhónapban. Ezeken az egyszerű dolgokon vezethet el a gát feloldása a rendet kívánó életterületünkön.
Mi történik a Földön?
Olyan szépen analóg ez a természetben jelenlévő energiákkal, és az évkörön áprilisban megjelenő vérnővéri szakasszal. Ez a bulizás, kiáramlás, nők-férfiak csapatba verődésének az időszaka. A szűziességet elhagyva már termékenyül a bimbózó nőiesség és férfiasság. Van ebben egy finomság, ahogy rózsaszínes szirmokat bontanak az almafák, a szászorszépek és a japáncseresznyék is, itt rejtőzik a Rózsaszín hold ereje. A szélben elhullajtott szirmok után már az érettség jeleként megjelenik a terméskezdemény, de messze még a pirosló terméssel a kiteljesedés energiája. Az erdei fák még csak most kezdenek lombot ereszteni és virágozni. Mégis idén itt van a kitörő energiákkal érkezett tavasz, a tüzes energiák jelenléte, mely erős virágzásokat hozott a természetbe. Volt elég csapadék is, így élénk, üde, életteli a táj, minden hívogat ki bennünket: bulizni, vigadni, feloldani a blokkjainkat. Az állatok szaporodnak, a délről megérkezett gólyák már tojást tojnak, rigók hordják a fészkeket. A természet termékeny korszakát éli. Patakok, folyók viszik a friss tavaszi vizeket, fújdogál a szél, ezzel is tisztítva, mozgásban tartva a levegő és víz áramlását. Minden aktív kiáramlásban, szaporodásban és kitörésben van idelent a földi életben is. Haladjunk ezzel az égi folyóval a földi síkon is és engedjünk a hosszú napfényes napok kísértésének. Kertészkedjünk, kiránduljunk, sportoljunk a természetben, kapcsolódjunk a víz és a levegő áramlásához. Mindezt tegyük közösségben, vértestvéresen, szeretteink és barátaink körében.
Összefoglalva…
Engedjük, hogy az égi energiák gáttörő ereje végig áramoljon rajtunk ebben a holdhónapban. Kapcsolódjunk a Rózsaszín hold bimbózó időszakához, hogy kikönnyüljenek a belső gátjaink és szabadon áramolhassunk. Tegyünk rendet és cselekedjünk azokon az életterületeken, amelyek még gátolnak bennünket. Mindezt tegyük úgy, hogy megtámogatjuk magunkat a földi élet szépségeivel, bimbózó erejével. Tőrjünk ki a szabadba élvezve a tavaszt szeretteinkkel, barátainkkal karöltve, meglátva és megérezve, hogy milyen csodálatos bolygón élünk.
Nézzünk ki a kertünkbe is már szüreteljük az első szabadföldi zöldségféléket, bimbózik a rózsa és a melegházakban már elindult a szamóca szezon. Látszik, hogy hónap végére megérkezünk a Szerelem időszakába, engedjük magunkat megmártozni ebbe a földi és égi energiába, hogy felszabaduljunk a karmikus gátjaink alól és csak egyszerűen élvezzük a kiáramlás szabadságát!
Legyen így! Áldott holdhónapot!

 

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*