Harkály – A természet dobosa

Harkály – A természet dobosa

A természet áramlik bennem és velem, érkezik az első madár az Állatrovatban. A hollóval terveztem folytatni, de a harkály elemi erővel jelentkezett be hozzám november 1-én, a Boszorkány évkör kezdetén. Szólt, hogy hahó tavasz óta itt vagyok, vegyél már észre, tudatosítsd a tudásomat, használd az erőmet. A harkály vöröslő fejbúbjával képviseli az elme lángját, a megvilágosodást. A természet dobosaként összeköt Földanyával és segíti, hogy megértsd ciklusait és szívének ritmusát.

Március 3-án kezdődött minden, a teraszon egy ottfelejtett rekeszben feküdt egy harkálytetem, amit valószínű a macskánk tett oda nekünk. Én Pesten dolgoztam, de a férjem és a fiam eltemették szertartásosan a kertbe és szentelt mécsest gyújtottak neki. Azt hiszem ez indította el a családi folyamatainkat a harkállyal. Az egész év hozta a természettel való összekötés új minőségeit és erejét. A harkály tündér a fák gyógyítója, és nekünk nagy szükségünk volt az életfáink gyógyítására ebben a hazatalálásban a hegyek között.

Április végén újabb jel, egy harkály nekirepült az ablaknak, és leesett, vérző csőrrel találtam rá. Gyors védelembe helyezés után, zaklatottan hívtam a bükki madárvédőket, akik mondták biztosítsak sötét helyet neki és várakozzak. Azt mondták, ha nem javul két órán belül, vigyem be hozzájuk. Nagyon felzaklatott a dolog, és Tündér Nóri arca villant be.

Kora tavasszal barátnőimmel debreceni otthonában meglátogattuk Nórit egy ismerkedő beszélgetésre, és akkor mutatta félkész Tündér kártyáit, aminek a képeit a helyszínen megnézegethettük. A Harkály tündér nagyon megfogott és Nóri annyira kedves volt, hogy utána át is küldte nekem pár másik lenyomattal együtt.  Annyira zaklatott voltam, hogy elsőnek Nórira írtam, hogy itt van egy vérző harkály a szobámban és nem tudom mi van velem, de mindjárt sírok, és segítsen nekem azzal, hogy megírja mi a Harkály Tündér üzenete. Visszaírt pár percen belül, ami annyira szép és nemes, hogy megosztom szó szerinti idézésben:

 “Akkor itt a feladat. Gyógyítsd meg a harkályt.  De nem kívánhatod, hogy gyógyuljon meg, csak azt, hogy az történjen, ami a harkálynak a legjobb. Gondolj a madárra szeretettel, és hívd a Harkály Tündért, segítse, gondozza kis védencét.
Sajnos, Szarvason nyaralok, (ez nem sajnos) és nem tudom megnézni, mi a Harkály Tündér üzenete. Viszont nincs 5 perce, hogy az otthoniak szóltak, az irodában vannak a könyvek. Ha megadod a címedet, haza tudok szólni, hogy Móni adja Néked postára. Árat még nem tudok, mert nem láttam a nyomda számláját, de azt hiszem, most az a legkevésbé fontos. Áldással Nóri”
Egyből fogadtam az ajándékot, így lettem az első kártyatulajdonos, éreztem ez már nem lehet véletlen, és tényleg itt a feladat. Kinyomtattam a Harkály Tündér rajzát, építettem egy oltárt és gyertyát gyújtottam, imádkoztam. Hagytam menjenek a folyamatok bennem és a madárban is. Egy óra múlva csodás dolog történt a harkály nagyon élénk lett és hangosan kopácsolni kezdett. Éreztem itt az idő. Kivittem és felnyitottam a rekeszt. A madár rám nézett, majd megfordult a szabad ég felé és kiszállt a rekeszből. Csoda pillanat volt még most is könnyezem az éles képi emléktől, ahogy ringatózó röptével elszállt délnyugat felé.
A madár él, és a Tündérvilág éledezik körülöttem. Sok madár áldozat volt értünk már a hegyen, amiről majd még írok nektek, de ez az első madár, amit nem a földbe temettem, hanem meggyógyult és elszállt. Végre fordulóponthoz értünk, gyógyulunk és velünk és általunk gyógyul a helyi tündérenergia. A Harkály tündér rajzot azóta bekereteztem egy szép fehér keretbe és az oltárom dísze lett. Nézegetem és kapcsolódom vele. A Madarak rendje a Tündérvilághoz kötődik be. A világfának az égi irányában a Felsővilágos lombkoronában ott vannak: a Tündérenergiák, Középsővilágban a törzsben, az anyagban: a Madarak, míg az Alsóvilágban a gyökereknél: a Gombák. A kör teljes.
Az év folytatódott és jártam az erdőnket gombákat keresgélve. Aztán november 1-én a gyönyörű napsütésben, a boszorkány évkör kezdetén az erdőben megszólított a Banya. Menjek be balra egy olyan irányba, ahol ritkán járok. Mentünk előre és egyszer csak ott volt egy Harkálytintagomba. Akkor még nem tudtam, hogy ez a neve csak lenyűgözött a szépsége, ilyen szép nagy gombát még nem láttam idén az erdőnkben. Mentünk tovább még egy és még egy. Csak ámultam és éreztem megint fojtogat a sírás. Hazajöttem és felmentem a keresőbe odáig biztos voltam benne, hogy tintagomba. Legördítettem a listát és megláttam a nevet a sok tintagomba között: Harkálytintagomba. Mondom tessék? Rányomtam elsőnek, hogy lássam milyen gomba ez, és döbbentem néztem egy percig. Hát ez az, amit találtam az erdőben: a Harkálytintagomba. Meghatódtam és éreztem, hogy itt van az egész. A kör bezárult, megvan a hármas egység, ezáltal a teljesség is. A beavatódásom megtörtént a Harkállyal, és annak erejével.
Külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a harkály rombolja a fát, közben dehogy.  Éles csőrével megkeresi a rejtett károsítókat, felkutatja a titkokat és rejtélyeket, ezáltal felszabadítva a fát és az embert is a rejtett energiáktól, ami mérgezi életét. A fát károsító rovarlárva a harkályt táplálja, a harkály a fát védi. De előbb utóbb a fa is elhal, és korhadékként végzi a földben és a harkálygomba átalakítja és táplálkozik vele. Majd elfolyik az erdőben a harkálytintagomba is táplálékot adva a rovaroknak, bezárva a kört amit megnyitott a madár táplálkozása.
Mindezt a folyamatot a Harkály Tündér felügyeli. Felszínre hozza a tündéri energiákat a föld alól, fekete-fehér manóházakat építve az erdőbe, a rovarokat táplálva. A gomba átalakító tevékenységéből adódóan a korhadékból készülő tápanyagot átadja az erdő fáinak, melyben aztán harkály odúk kapnak helyet, akik cserébe kiszedik a károsítókat, és a folyamat kezdődik újra és újra a Harkály Tündérek körtáncában, a természet ciklusainak őrzőjével.
Hálás és áldott vagyok, hogy ezt megélhetem. Beavatást nyerhettem a körciklusok és annak titkainak feltárásában. Köszönöm Harkály Tündér, köszönöm Harkály, köszönöm Harkálytintagomba. Innentől tudatosan hívlak, ha szükségem van Rád, és ha magadtól érkezel meg az életembe, tudni fogom hozod magaddal az elme lángját, a titkos rejtett károsítóim feltárását és szívem dobbanását összekötöd az erdő szívének dobbanásával.
Tündér Nóri munkásságába itt nyerhettek betekintést, érdemes olvasni a könyveit és használni a kártyáit: https://asvanycsodak.hu/termekkategoria/ezoterikus-konyvek/

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*