Februári Újhold energiái

Februári Újhold energiái

Február 9-én 23:59 perckor Újhold érkezik a Vízöntő állatövi jegyben a Bak és Vízöntő csillagképi környezetében, ami egyben a kínai újév kezdete is. Ma éjjel megkezdődik a Fa Sárkány éve.

Minden kezdetben ott az egész.

Így ez a ma éjfél körüli pillanat, amikor a Hold és a Nap együttállásba kerül az égen, meghatározza a következő holdhónap energiáit, de azon túlmutatva az előttünk álló egész évet végigkísérő Sárkány utazásunk összefüggéseit is. Érdemes éberen megfigyelnünk ennek a holdhónapnak a dinamikáit, történéseit, érzelmi állapotunkat, mert megmutathatja milyen tisztulni és gyógyulni vágyó részeinket stabilizálhatják és alakíthatják át bölcsességé a Sárkányok.

Mi történik az Égen?

A Bak csillagkép üzenete: Mi az én küldetésem? Hol van az én méltó helyem? Az ég mélyén kérdezi mindezt tőlünk. A gyökereink, a transzgenerációs örökségeink birodalmában, ahol megjelenik a sorsunk iránti alázat is. Születünk, ahová születünk! Családba, nemzetbe, bolygóra! Mindez a  Rend szerint történik, ahol a legtökéletesebb megnyilvánulásunk lehetséges, ahol a belső otthonunk megtalálása vár ránk. Tudjuk mindezt? Ismerjük mi a küldetésünk, amit hozunk magunkkal ebből a birodalomból? Ha nem, a Vízöntő jegyben és csillagképi terében nagy erőket kaphatunk a megtisztulásra, az éltető erőink felszabadítására, hogy kitárt szárnyú angyalként szárnyalhassunk fel a mélyből. Ahonnan a küldetésünk lángját felhozva az Ég tetején, királyi nemes minőségeinkbe érkezhetünk meg a megtisztulásunk után. A Hold és Nap mögötti térből beáramlik a Csikó csillagkép fénye is jelképezve a tiszta, ártatlan gyermeki energiákat. Mutatja ez, hogy a tisztítás helye a belső gyermek energiáiban keresendő, eredetünk kezdetében.

 

Mi történik a Földön?

Mindeközben a földi évkörön a Lány időszakát éljük. A természet megújul, csíráznak a magok, éltető energiák érkeznek nem csak az Ég, hanem a Föld mélyéről is. Az előző évek erőforrásai és történetei ott vannak a talajban is, akárcsak a transzgenerációs örökségeink bennünk. A jó kertész, akár csak az önismereti útját járó ember tudja mi van mögötte, milyen táptalajra teszi le magjait, milyen magot tesz le és mikor helyezi le azt a talajra. Van ennek egy Rendje. Így a tisztításainkban legyünk éberek és tudatosak, de áramlósan könnyedek is! Csináljuk mindezt egy kiscsikó szilajságával, életkedvével. Lány energiákkal haladjunk, engedjük csírázásnak azokat a tisztításra vágyó magokat, amik érkezni szeretnének. Hassuk át őket éltető erőforrásainkkal, elfogadva azt, hogy a magok csirázáskor gondos figyelmet igényelnek. Ne kapkodjunk, ne türelmetlenkedjünk a természet is még csak éledezik. Belső gyermekünkkel játszunk, lássuk el anyai gondoskodással, éltető érzelmekkel, megfelelő erőforrásokkal.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

A februári holdhónapot Hó holdnak is nevezik nem véletlenül. A hó jelképezi a tisztulás, a frissesség, szűziesség energiáját. Igyunk sok folyadékot, együnk könnyű ételeket, sok csírát és rügyet. Február 14-én kezdődik a tradicionális böjt időszaka is. Pihentessük meg a testünket és szellemünket is. Hallgassunk tavaszt idéző vidám dalokat, akár gyermekkorunk kedvenceit. Játszunk minél többet, hintázzunk, csúzdázzunk. Legyünk kint a szabadban: kiránduljunk, kertészkedjünk, amikor csak az időjárás megengedi. Alkossunk, és csodálkozzunk rá nap, mint nap a világunk csodáira. Öltözzünk a tavasz lágy színeibe, használjunk halvány zöldet, fehéret mint a hóvirág. Otthonunkat is takarítsuk ki, frissitsük meg és töltsük meg a tavasz szineivel, virágzó tulipannal, nárcisszal, jácinttal. Töltsünk minél több időt családi környezetben, és ha feljön valami gyermeki sebzettség, tisztítsuk magunkat sok vízzel és hallgassunk belső gyermek gyógyító meditációkat. Jelige és mantra: Lehet ezt könnyedén és vidáman is. 

Összefoglalva mi érkezik most…

A lány időszakában a belső gyermeket tisztítjuk és gyógyítjuk, de ehhez kapunk egy nagyon friss energiát: A tavasz kezdeti zsongását, madarak énekét a természettől, az égi erőktől hozzájuthatunk eredendő küldetésünk lángjához, melyben ha elakadásaink és sebzettségeink lennének a Vízöntő energiái lemosnak minket és a Csikó csillagképből jövő fény gyermeki, vidám és könnyed ártatlansága hozzájárul a friss energiáink fenntartásához. Mindez történik a sárkány újév kezdetekor, ami hozza a szerencsét, a stabil erőt és bátorságot ehhez az utazáshoz. Hajrá előre! Jó lesz!

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*