Tavaszi Napéjegyenlőség – a Fény uralma

Tavaszi Napéjegyenlőség – a Fény uralma

2024.03.20 04:07 perckor megérkezett a csillagászati tavasz. Ma hajnalban kimentem az óriási kertembe. Fagypont körüli a hőmérséklet odakint, így megkértem Földanyát, vigyázza virágzó kajszibarack-fáimat, hagy legyen termése és áldása a nyárban. Hiába derűs és hideg a reggel a madarak koncerteznek odakint. A rigó a diófám tetejéről énekli nászmuzsikáját és a hím harkályok versenyeznek ki tud nagyobb zajt csapni a völgyben, aláfestésnek cinegék harsogják nyitnikék nyitnikék. A földi élet ünnepli a tavaszt. Beleszagoltam az illatos levegőbe és meghatódtam, ah a Nap-Neptunusz együttállásában ez a Szférák muzsikája. Egységben voltam a bolygóval és éreztem mégis lesz ma írásom a Napéjegyenlőségről.

Ez az időpillanat a csillagászati újév kezdete. Bejárta útját a Nap a tizenkét zodiákus jegy mentén, ezért szokás ezt a szent időpillanatot asztrozófiai szempontból egész éves előrejelzésekre is használni, de hogy a következő negyedidőszakra (júniusi napfordulóig) kiemelten igaz, az bizonyos. Kos jegybe érkezett a Nap ezzel elindít egy olyan időszakot, melyben törekedhetünk a világosságra. Fényerőt kapunk a kezünkbe: egy Napfáklyát, amivel megtöltekezve kiáramolhatunk és erőt fektethetünk a számunkra fontos dolgokba. A Kos uralkodó bolygója a Mars, így ez az erő most a cselekvésről szól. Ez nem az álmodozás, tervezés ideje. Világosan fogalmazzuk meg az irányt és keljünk útra. A Nap együttállásban van a Neptunusszal, ezzel hozza a lélek emelkedését, ennek fénye bevilágítja a sprituális egységünket és harmóniánkat. Történik mindez a Halak csillagkép visszaúszó részénél, ahol a múltból hozott feladatainkat fénnyel tölthetjük meg és egységgé formálhatjuk magunkban. Sok fényt és erőt kapunk az érzelmi gyógyulásunkhoz és mivel egyes házban történik mindez, ez a gyógyulás egy új elindulást is eredményezhet. Nagy transzformáló és tisztító erők érkeznek segítségül ehhez, mert a Mars a Vízöntő jegyben és csillagképben ragyog ránk tüzes cselekvő erejével és a Vénusz-Szaturnusz már továbblépve a Halak jegyben és a Vízöntő csillagképben együttállva hatványozzák erejüket és mutatják a tisztulásban ott van már a harmonikus egységteremtés időszerűsége. Merjünk kilépni abból, ami már nem szolgál bennünket, vegyük magunkhoz múltunk bölcsességét és annak tapasztalataival keljünk útra. Gyógyítsuk, tisztítsuk, mossuk le magunkról a terheket, aktívan cselekedjünk a jól létünkért, mert időszerű ennek a harmóniának a megteremtése. Mondhatnám úgy is, hogy a múltban megsebzett lélekrészeink egyesítését szolgáló, gyógyító és tisztító  időszakban vagyunk, melynek bölcsességével továbbléphetünk valami nagyon új embelkedett minőségbe.

Földi síkon megérkezett Vízistennő közénk, mely szintén az érzelmi tisztítást és gyógyulást hozza el, óriási termékeny erejével. Tavaszi szél vizet áraszt, a természet kiáramlik. Ennek a napnak germán eredetű ünnepe Ostara, melyhez köthető a legtöbb húsvéti hagyományunk. Az állatok tavaszi szaporulatát és a magvak kelésének időszakát ősidők óta nagy örömmel és ünneppel fogadják az emberek a hosszú tél után. Az ünnep középpontjában a tavasz ébredése, a termékenység ünneplése, és a megújulás áll. Szimbolikusan ilyenkor készül fel a föld az anyaságra. Első tavaszi magvetéseink csíráznak mostanra, virágoznak a fák, illatozik a természet, zenél az erdő.  A természet termékennyé válik. Ezt szimbolizálja a nyúl és a tojás is. Éljünk ezzel az erőforrással, támogassuk meg folyamatainkat a természet gyönyörűségével. A mai napon virágoztassuk ki otthonunkat, áramoljunk ki a természetbe vagy kertünkbe. Oroszlán állatövi jegyben járó hold további tüzes erőteljes, kiáramló energiákat hoz a napunkba. Ünnepeljük meg a tavaszt.

Gondoljuk át a mai napon, hogy milyen céljaink vannak erre az évre, írjuk le egy papírra és mutassuk meg a Napnak. Majd tegyük bele a földbe, hagy szökkenjen szárba a kívánságunk! Hívjuk meg Ostara (Eostre) Istennőt, hogy áldja meg ebben a kezdeti időszakban az életünk kertjét, hogy a nyár bőséges terméssel ajándékozzon meg minket. Hallgassuk a madarak zenéjét és közben nézzünk fel az égre, tudva a szívünkben azt, hogy a Nap mellett ott a Neptunusz és a Szférák zenéje összekapcsolódik a Természet zenéjével. Csoda pillanatban lehet részünk, melyben a gyógyulás magától létrejön ebben a mély kapcsolódásban.

Legyen áldott a tavasz! Írány a Természet lágy öle!

1 Hozzászólás

  • by Kinga Posted 2024-03-20 08:22

    Köszönöm, segített kitartani az elhatározásom mellett 🙏❤️

Hozzászólás hozzáadása

Az e-mail címe nem jelenik meg. A kötelező mezők megjelennek*